lördag 25 maj 2019

Motioner till årsmötet 12/6-2019 och vårat yttrande!





En av våra bröder har skickat in motioner till styrelsen för årsmötet 12/6, nedan finns länkar till respektive motion och varför vi anser årsmötet bör yrka bifall på samtliga:



Motion 1: "Överlåtelse av beslutanderätt"
Motion 2: "Faställande av medlemsavgift"
Motion 3: "Motion om flaggor på läktaren"


Här följer motivering till respektive motion:



Motion 1: Medlemssystemet har varit ett problem länge inom föreningen, i DIF fotboll/hockey står det klart och tydligt hur man blir medlem i de två föreningarna samt kostnaden för medlemskapet, i DIF innebandy...inte så mycket som en mening.

Döma av motionen kommer det bli smidigare att bli medlem i framtiden.


I och med att föreningen har kantats av personalbrist och ekonomiska problem genom åren ser vi inget orimligt med att överlåta beslutanderätten till motionställaren.
Bifall till motion ett!


Motion 2: Här handlar det kort och precis om förtydliganden om medlemskapet, närmare bestämt priserna.

Inget ovanligt i priserna, medlemskapet för vuxna brukar inneha det priset som omfattas av motionen inklusive priset för ungdomar och pensionärer, lite billigare för familjer att bli medlem, och till sist ett faställande av avgift för ständigt medlemskap i föreningen.

Samt delen rörande påminnelse av förnyelse av medlemskapet, fullkomligt rimligt....i DIF hockey och fotboll får man en notis en månad ungefär innan medlemskapet går ut...i DIF innebandy 3-4 månader innan...och det trots att stadgarna säger att medlemskapet ska gälla ett år från den dagen den signats. 


Inga konstigheter här, bifall till motion två!


Motion tre:

Detta kan framstå som en småsak, för oss dock är detta en självklarhet.
Det är helt fritt att tycka vad man vill i frågan, men att censurera hängflaggor med endast motiveringen att man "inte gillar den" är befängt, tror alla kan hålla med om detta. Det är inte den rätta vägen att gå.


Att få utöva sin kultur/rivalkultur är en rättighet och yttrandefrihet bör gälla även i idrottsföreningar , detta är en grundsten, en princip föreningen är byggd på...och det är just det motionen omfattar, inget ställningstagande berörande ett specifikt budskap på en flagga, utan en vädjan att stå fast vid en princip, om man verkligen värnar om demokrati står man bakom det.


Solklart bifall till motion tre!


Detta är alltså vårat yttrande till respektive motion till samtliga inskickade motioner till styrelsen.

Lämna gärna en kommentar om vad ni anser om motionerna, annars syns vi på årsmötet den 12:e juni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar