måndag 2 oktober 2017

Tack för allt, Micke Öhman!




Sent i går kväll så nådde beskedet oss i DFI: Mr DIF, Järnkaminen, Mikael Öhman lämnar Djurgården Innebandy!
Detta kom så klart som en överraskning, för att inte nämna som en chock för oss. Vi hade hoppats se Öhman leda DIF framåt ett tag längre framöver. 

Detta var så klart ett oerhört tråkigt besked, men innan vi deppar allt för mycket så vill vi ändå uttrycka vår tacksamhet till "Mr DIF" och summera en bit från hans tid i klubben.







Ett derby är ju alltid ett derby, men ett derbyguld är inte någonting man glömmer bort, under Mr DIFs ledning så tog sig allsvenska herrarna till final och slog äckel-gnaget i ett fullsatt Eriksdals.

Detta derby var också ett historiskt derby lagen emellan, det första i sitt slag, ett derby mellan DIF och ajk i tävlingssammanhang, speciellt i ett distriktmästerskap. För alltid ett minnesvärt derby för oss!

Sen får vi inte glömma hur han var som tränare, grym pondus och energifull på både träningarna och match. Som ledare och tränare hade han en attityd som föregick med gott exempel.

En tränare som man alltid vill se i DIF!



Dessa kvalitéer visade han också under hans tid i DIFs damlag, där ledde han damerna b l a till en titel i champions cup 2011.


Och så hans enorma Djurgårdshjärta, att ha en ledare på bänken med ett hjärta som hans var en ära, en tvättäkta "Supportertränare".


Nu får vi se vad som händer med laget, hur resan framåt kommer gå. Ända fram till SSL? Ja...om mot all förmodan vi skulle nå dit kommer vi nog (utöver på slaktis måhända) se en sjungande Micke öhman på läktaren då, i alla fall enligt han själv:


Citat från en artikel i "Innebandymagazinet" (1/10)

Med det sagt vill vi i DIF.FANS.INNEBANDY. återigen uttrycka vår oerhörda tacksamhet till Mr DIF och önska honom all lycka i framtiden!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar